Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2015 » Квітень » 06

3 квітня 2015 року на базі ДНЗ № 27 було проведено міське методичне об’єднання вихователів молодших груп на тему : «Розвиток мовлення засобами художньої літератури». Присутні мали можливість переглянути інтегровану діяльність з використанням художньої літератури «Подорож за фарбами Весни» вихователя закладу Гуліцка С.Г.  з дітьми.

Протягом практичної діяльності діти мали можливість закріпити знання дітей про особливості весняних змін в природі , народні звичаї, що пов'язані з весною, використовуючи народну творчість, удосконалювати артикуляцію, інтонаційну виразність та чіткість мовлення, виразно читати напам”ять програмові тематичні віршики, заклинки,лічилки,веснянки.

Протягом заняття були використані інтерактивні методи: складання загадки за схемою, метод вирішення проблемної ситуації, метод інтелектуальних хвилинок, аналогії за кольором.

Педагоги відмітили, що показовий захід був проведений на належному методичн ... Читати далі »

Переглядів: 792 | Додав: StasKO | Дата: 2015-04-06 | Коментарі (0)

19 квітня 2015 року в ДНЗ № 27 відбулося засідання вчителів – логопедів та вихователів логопедичних груп  дошкільних закладів міста. В рамках засідання вчитель – логопед провела логопедичне заняття з елементами дихальної гімнастики « Що таке дружба». Під час роботи з дітьми педагогом були використані інтерактивні методи : мікрофону, розв’язання проблемних питань, перевтілення, ланцюжок, робота в парах. Виконання таких творчих завдань забезпечило високий рівень інтелектуальної, емоційної, мовленнєвої активності дітей, дало змогу протягом усього заняття підтримувати у дітей інтерес до процесу сприймання. Весь мовленнєвий матеріал вдало підібраний, всі завдання спрямовані на розвиток зв’язного, діалогічного мовлення. Вдало поєднанні завдання з грамоти, завдання на розвиток фонематичного сприймання.

Учасники засідання змогли пересвідчитися, що робота в дошкільному навчальному закладі з даного питання поставлена на належному методичному рі ... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: StasKO | Дата: 2015-04-06 | Коментарі (0)