Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2016 » Вересень » 27 » Шляхами спадщини рідного краю
2:34 PM
Шляхами спадщини рідного краю

Шляхами спадщини рідного краю.

 

   В черговий раз мальовнича Бубнівщина зустрічала гостей. Чудового вересневого ранку завітали вихованці ДНЗ №27 старшої групи «Капітошка» до козацької фортеці  Приуцького козацького полку. Малят радо зустрічали отаман куреня тіней Володимир Васильович Забейда зі своїми побратимами. Захопленню дітлахів не було меж коли на їхню честь пролунав святковий залп з гармати, бо козаки завжди вітали так почесних гостей.

   Поринути у минулі часи допоміг замісник курінного отамана Олександр Іванович Грачов. Цікаво і змістовно він розповів дошкільнятам про часи слави і величі козацтва. Постійні вторгнення змушували волелюбних українців захищатися, боронити життя – своє та близьких. Малятам було особливо цікаво роздивлятися зброю того часу: тут і шабля, і пістоль. Цікаво було дізнатися, що слово «козак» означає вільна і незалежна людина зі зброєю. Козаки один для одного були побратимами. Вони були дуже сміливі і винахідливі, багато різних хитрощів вигадували, щоб захиститися від ворогів. Розповів Олександр Іванович і про відомого козака Івана Сірка, про його мужність та вправність.

   Малеча із задоволенням відвідала живий куточок. Маленьку красуню поні Сінді частували яблучками та морквою, а величавих страусів сіном.

   Незабутні враження від майстер-класу по стрільбі із лука відчули всі бажаючі. Володимир Васильович допомагав дошкільнятам справитися із поставленою задачею.

   Було вирішено, що в День українського козацтва, 14 жовтня, лави славних нащадків України поповнять наші маленькі козачата Прилуччини.

   Підсумували цікаву подорож веселі розваги. Діти залюбки набиралися сили на природі та розважалися на гірках, каруселях, стрибали на батуті.

    Як добре, що в наш час є люди які не байдужі до підростаючого покоління, які щиро бажають продовження славетного роду козацького. Колектив дошкільного закладу №27 та батьки щиро вдячні Прилуцькому козацькому полку за цікаву подорож у минуле рідного краю.

Переглядів: 583 | Додав: StasKO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: