Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Посвята в козачата
9:36 AM
Посвята в козачата

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст. Це свято – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності і досягнення Україною своєї незалежності.

   13 жовтня в дошкільному навчальному закладі № 27 відбулося свято «Ми роду козацького діти», присвячене Дню українського козацтва, Дню захисника України. Слава про подвиги козаків і їх нащадків живе і буде жити вічно. Козацтво — приклад того, як українці, навіть не маючи своєї держави, виявилися спроможними створити своє військо, а потім перетворити його на державне формування.«Козацькому роду – нема переводу» так співається в пісні.

   Під час заходу діти співали українських пісень, проявляли свою майстерність та творчість у танцювальних композиціях, змагалися у спритності, як справжні козачата. В свою чергу юні козаки Прилуцького козацького полку показали дошкільнятам свою бойову майстерність із зброєю.

   Традиції, звичаї та легенди про героїчні подвиги козаків передавалися із покоління в покоління, дітям та онукам. Часи змінилися, але дух відважних предків залишився з нами. Про відродження забутих цінностей, національного духу, які допомагали славним козакам стояти на захисті України - неньки в найскрутніші часи розповів малятам отаман Прилуцького козацького полку Забейда Володимир Васильович.

   Під час свята дошкільнята також мали можливість оглянути зброю, предмети козацької доби з музейної колекції полку, побачити в оригіналі козацьку шаблю.

   На згадку про зустріч малята подарували гостям подарунки, виготовлені власноруч, а козаки в свою чергу вручили посвідчення справжнього козака.


Переглядів: 1009 | Додав: StasKO | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: