Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2016 » Січень » 15 » Наші веселі канікули
4:29 PM
Наші веселі канікули

Проведені заходи  на зимових канікулах групи № 5

 

Спостереження за ялинкою.

Мета :Уточнити уявлення про ознаки зими (холодно, морозно, дерева і чагарники стоять без листя. Вчити дітей впізнавати і розрізняти ялинку (у ялини гілки ростуть по всьому стовбуру від верхівки до землі, опущені вниз, голки короткі, шишки - довгасті). Уточнити, що ялина - хвойне дерево, вічнозелена, дуже красиве, їх треба берегти.

 

Дослідницька діяльність«Слідопити».

Спостереження за слідами на снігу. Яким пташкам чи тваринам вони належать?

Мета: дати уявлення про те, що на свіжому  снігу чітко відображаються сліди, за якими можна «читати», хто і куди пройшов. Дати уявлення про те, що сліди можуть бути глибокими і дрібними. Продовжувати вчити міркувати, вибирати способи перевірки припущень. Розвивати інтерес до пошукової діяльності поглиблювати знання дітей про стан живої природи взимку, формувати уявлення про життя тварин, їх пристосованість до зимового періоду; звернути увагу на різноманітність слідів на снігу; розвивати спостережливість, зв’язне мовлення; виховувати бережливе ставлен- ня до природи.

 

Конструктивно-будівельна гра «Будівельники снігових фігур».

Мета: закріплювати та уточнювати знання дітей про властивості снігу: з мокрого снігу можна ліпити (скачувати, робити наліпи); з твердого злежалого снігу можна вирізати снігові фігури. Вчити виконувати посильну роботу, отримувати задоволення від спільної діяльності.

 

 Маніпулювання зі снігом:

- утримання сніжинок на рукавичці;

- утримання сніжинок на долоні;

- підкидання снігу лопатою;

- виготовлення снігових форм.

Мета: ознайомити дітей з властивостями снігу: білий, холодний, тане від тепла, розсипається, легкий, розлітається, важкий, липкий, можна ліпити. Вчити відповідати на пошукові запитання, робити припущення, міркувати. Розвивати інтерес до пізнання, пошукової діяльності

 

Екскурсія до годівнички «З гостинцями до годівнички»

Мета: систематизувати знання дітей про життя птахів, які зимують; вчити дітей робити самостійно висновки під час прогулянки про те, що птахам слід допомагати, годувати їх; розвивати інтерес до природи.

 

Переглядів: 1159 | Додав: StasKO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: