Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2018 » Січень » 12 » "Колядує коляда у моїй родині"
4:51 PM
"Колядує коляда у моїй родині"

Різдво — особливе свято. Все у ньому чарівне, казкове і таємниче. Різдво Христове – велике свято і пов'язане воно з народженням Ісуса Христа. Це не лише українське свято. Воно святкується в усьому світі, і кожен народ вкладає в це свято щось своє.

Протягом різдвяних святок педагоги закладу дошкільної освіти № 27 у співпраці з батьківською громадськістю влаштували незабутнє родинне свято з елементами етнопедагогіки «Коляда колядує у моїй родині», адже всім малюкам та дорослим так хочеться торкнутися різдвяного дива!

В дружній оселі зустрічали дітей та їх батьків щедрі господарі - дідусь та бабуся, які приготували гостям смачну кутю та розповідали дітям про новорічні різдвяні свята, народні традиції та обряди. Кожна сімя готувала дванадцять страви до святкового столу та презентували їх.

Малюки розповідали вірші на різдвяну тематику, колядки, розігрували театралізовані сценок з Вертепу, що допомогло глибше зрозуміти зміст свята, викликати до нього інтерес, бачити його красу. В гості до дітей завітали казкові персонажі, які пограли з дітьми у веселі ігри.

Справжньою родзинкою свята був виступ учасників фольклорного ансамблю Прилуцького міського будинку культури «Прилуцькі візерунки» Данилевич Людмили Олексіївни та Даниленко Ніна Павлівна з обрядовими різдвяними піснями.

Та яке свято може бути без подарунків. Щедрі господарі пригостили гостей солодощами. Діти та дорослі отримали масу насолоди від свята.

Педагогічне значення проведення родинного свята з дітьми, вивчення та співання колядок полягає в тому, що воно виступає як потужний виховний засіб. Залучення дітей та батьків до дійової участі у традиціях і звичаях рідного народу дає їм змогу практичного пізнання його культурно-історичного досвіду, бути продовжувачем справи батьків та наших історичних предків, адже народні і сімейні традиції – невід’ємна частина формування національної свідомості людини, патріотичних почуттів, менталітету всього суспільства.

Переглядів: 593 | Додав: StasKO | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: