Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2012 » Грудень » 25 » Тиждень безпеки руху
3:33 AM
Тиждень безпеки руху
     З 22 по 28 листопада в дошкільному навчальному закладі проходив "Тиждень безпеки руху". [ ]

      Метою проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» є поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя: вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров,я під час надзвичайних ситуацій.


      Під час проведення «Тижня безпеки дорожнього руху» були підготовлені і проведені різноманітні заходи: заняття, спостереження, бесіди, вікторини, читання художніх творів, конкурс малюнків, проведення ігор та ігрових вправ. Основною тематикою цих заходів було ознайомлення та навчання дітей правилам дорожнього руху.

       Найдієвішим засобом виховання маленького пішохода є приклад поведінки на дорозі батьків та оточуючих.

       Від того, настільки добре дитина засвоїла правила безпечної поведінки на вулиці, як застосовує їх у реальній ситуації на дорозі, залежить її здоров,я, а іноді навіть життя. Для того, щоб сформувати певні правила та навички у дітей вихователями нашого закладу створені розвивальні середовища з безпеки руху в групах. Під час практичних занять із використанням макетів дорожнього руху вихователі молодших, середніх, старших  груп  ознайомлювали дітей з правилами поведінки на вулиці. Розповідали про правила дорожнього руху, використовуючи розповіді з життя, спеціально підібранф сюжети з художньої літератури та відомих мультиплікацйних фільмів.

        А 27 листопада до дітей середньої групи завітав інспектор ДАІ, який провів бесіду про правила поводження на вулиці, під час гри біля проїжджої частини, нагадав дітям про обережність і уважність на дорозі.


        Для дітей старших груп та 1го класу був запропонований конкурс дитячого малюнка з безпеки дорожнього руху, на якому були визначені  переможці конкурсу на найкращий малюнок. Переможці конкурсу отримали солодкі подарунки.

        Щоб перевірити знання у дітей 1го класу була проведена вікторина з питань безпечної поведінки.

        Протягом цього тижня, а також всього року проводилася роз,яснювальна робота і з батьками наших вихованців, щодо безпеки життєдіяльності дітей. Батькам пропонувалися такі заходи, як індивідуальні бесіди, консультації, папки-пересувки, стенди, дні відкритих дверей. А також були проведені у всіх групах та в 1му класі батьківські збори із залученням фахівців Державто інспекції з питань попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Як зазначив інспектор ДАІ на зборах: «... Про безпеку на дорозі дітям мають говорити не лише педагоги і працівники ДАІ, а передусім батьки. Особливо щоб дорослі розуміли, що взагалі недопустимо порушувати Правила дорожнього руху, а в присутності дітей тим більше. Адже особистий приклад у дотриманні законів доріг – найкраща наука для маленьких учасників дорожнього руху».


         Отже, слід зазначити , що такі змістовні заходи, як проведення Тижня безпеки дорожнього руху, в яких приймають участь діти, батьки приносять велику користь для наших дітей. Діти – це наше майбутнє. І ми, дорослі, маємо можливість навчити дітей особистої безпеки, навчити розумінню того, що найважливіші для людини – це здоров,я та життя.      

Переглядів: 2524 | Додав: StasKO | Рейтинг: 2.4/9
Всього коментарів: 1
1 StasKO  
0
tongue smile smile

Ім`я *:
Email *:
Код *: