Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Презентація енергоаудиту закладу дошкільної освіти № 27
4:08 PM
Презентація енергоаудиту закладу дошкільної освіти № 27

У рамках реалізації проекту «Зміцнення спроможності української влади в енергетичному секторі» 25 жовтня відбувся візит представників Регіонального Енергетичного Агентства м. Каунас та ГО «Центр розвитку громад «Перспектива» до Прилук.

 

Цього дня в сесійній залі міської ради з посадовцями та освітянами Прилук зустрілися представники Регіонального Енергетичного Агентства м. Каунас Юрата Карбаускайте, Феліксас Зіневічус та представник ГО «ЦРГ «Перспектива» Людмила Герасименко.

 

Саме вони розповіли про необхідність проведення енергоаудиту не лише в навчальних закладах, а й в усіх установах, які можуть претендувати на участь у міжнародних грантових програмах з енергозбереження.

 

Безкоштовний енергоаудит ДНЗ №27 став показовим для Прилук. Як пояснили гості міста, щоб зробити капремонт будь-якої будівлі, необхідно встановити клас її енергоефективностi.

 

Для цього в дитячому садочку було проведено ряд досліджень. За висновками експертів ДНЗ присвоєно найнижчий клас енергоефективності. В документі, виданому англійською мовою, який згодом перекладуть українською, вказано заходи енергозбереження, які допоможуть підняти статус енергоефективності будівлі.

 

Короткий опис запропонованих заходів енергозбереження включає заміну вікон з сучасними тепловими характеристиками, зовнішніх вхідних дверей, ізоляцію трубопроводів теплопостачання та водопостачання в підвалі, реконструкцію підстанції теплопостачання з пластовим теплообмінником, циркуляційними насосами та контрольно-вимірювальним обладнанням, реконструкцію системи опалення з установкою балансувальних клапанів та термоклавів на опалювальних приладах, монтаж вікон та стін конструкції, ізоляцію зовнішніх стін та стель, монтаж нового вентиляційного обладнання, встановлення нового обладнання в кухні та допоміжні послуги.

 

Також енергоаудит містить розрахунки на вісі необхідні заходи енергозбереження у трьох варіантах. Найдешевший вартує понад 3 млн. грн.

 

Для міського бюджету подібна сума є захмарною. Саме тому для впровадження заходів з енергозбереження закладам освіти необхідно брати активну участь в Міжнародних інвестиційних проектах. А для останніх передумовою співпраці є наявність енергоаудиту.

 

Фахівці також повідомили, що в Україні вартість послуг аудиторів, в залежності від розміру будівлі, стартує з 15 тис. грн.

 

Головними партнерами проекту «Зміцнення спроможності української влади в енергетичному секторі» виступають Міністерство закордонних справ Литовської Республіки, Регіональне Енергетичне Агентство Каунас (Литва), Ніжинська міська рада та ГО «Центр розвитку громад «Перспектива».

 

Переглядів: 488 | Додав: StasKO | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: